Velkommen til min verden om lyst, kærlighed, potens, forventninger og alt det andet der hører livet til

Artikel fra Lev Sundt

Mekanisk sex

”Lad os have sex om lørdagen, så er der da styr på det” hører jeg ofte nogen sige. Jeg har også flere kollegaer der anbefaler det. Men det gør jeg ikke. Skemalægning er roden til alt ondt når det handler om at vedligeholde den impulsive lyst. De par jeg møder, der i en periode (nogle gange over flere år) har gemt deres energi til de dage hvor der var størst chance for at blive gravid, har ofte rigtig svært ved at finde tilbage til det lette, sjove og legende sexliv. Sexen er simpelthen blevet til en opgave, fremfor en akt af gensidig nydelse. Manden ser ofte sig selv, som en sæddonor og kvinden begynder at se ham som det samme. Gensidigheden forsvinder og det er her, hvor kærligheden i sexen går tabt.

 

Impulsiv vs. responsiv lyst

Før nævnte jeg den impulsive lyst. Det er der hvor forelskelses hormonerne er tilknyttet, og det der sker når du kl. 12 i frokostpausen lige pludselig mærker varmen sprede sig i dit underliv. Den kan ikke vedligeholdes ved skemalagt sex.

Til gengæld kan den responsive lyst, skemalægges. Responsiv lyst er lysten du får imens I kysser, kæler, flirter, laver ting sammen, føler at I har fælles front, tryghed, solidaritet mv. Den skal vedligeholdes uanset hvor I er i jeres samliv. Hånden på ryggen ude i køkkenet. Kysset indover aftensmadsbordet. Køb af ynglingsslik (ikke bare fordi det er fredag men fordi du ikke kan lade være med at forkæle din kæreste) .

Forspillet foregår hele tiden i parforholdet, hvor der er meget sex og hvor der er meget lyst.

Læs evt denne artikel: HVAD SKAL DU PRØVE INDEN DU FALDER TIL RO?

Leave a Reply